Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: In Memoriam 2018, NK Afstanden en Arnon Grunberg in Het Marathoninterview

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: In Memoriam 2018, NK Afstanden en Arnon Grunberg in Het Marathoninterview

De derde en laatste dag van het NK Afstanden in Heerenveen, OVT herdenkt de doden en Arnon Grunberg in Het Marathoninterview. Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

In Memoriam 2018

Ieder jaar ontvallen ons weer talloze bekende en minder bekende belangrijke openbare personen. En ieder jaar is dat weer een goede reden om tegen het eind ervan een aantal van hen te herdenken, bij wijze van requiem. In 2018 verruilde Wim Kok het tijdelijke voor het eeuwige, en hetzelfde deden bijvoorbeeld Winnie Mandela en Mies Bouwman. In OVT bespreken we een aantal personen uit de wereld van cultuur, politiek en geschiedenis, die net wat minder herdacht zijn dan hun beroemdere tijdgenoten. Met bijdragen van historicus Wim Berkelaar, Amerikaniste en historica Markha Valenta en journalist en publicist bij de Groene Amsterdammer, Xandra Schutte.

NK Afstanden in Heerenveen

Dag 3 van de KPN NK Afstanden in Heerenveen! Vanaf 13.15 uur worden de 5.000 meter dames, 10.000 meter heren, 1000 meter dames, 1000 meter heren en mass start dames en heren gereden. Bij de KPN NK afstanden zijn naast de Nederlandse titels ook startbewijzen voor de WK afstanden en het EK sprint en allround te verdienen. Op de meeste afstanden liggen drie tickets klaar, alleen bij de 5.000 meter voor vrouwen en 10.000 meter voor mannen zijn het er twee.

Arnon Grunberg in Het Marathoninterview

Arnon Grunberg (1971) is een van de succesvolste Nederlandse schrijvers in binnen- en buitenland, met een duizelingwekkend productietempo. Sinds hij met Blauwe Maandagen in 1994 zijn naam vestigde, volgden romans, essays, toneelstukken en columns elkaar in een rap tempo op. Carolina Lo Galbo spreekt Grunberg drie uur lang in Het Marathoninterview.

Ster advertentie
Ster advertentie