Binnenland

'PSV is een counterploeg, maar wel een ontzettend goede'

foto: Pro Shots (via NOS)foto: Pro Shots (via NOS)
  1. Nieuwschevron right
  2. 'PSV is een counterploeg, maar wel een ontzettend goede'

[NOS] Ze wonnen tien van de elf competitieduels en staan een straatlengte voor op de concurrentie. En toch klinkt er wekelijks kritiek op PSV. Ook in het Sportforum wordt weinig enthousiast gesproken over met name de spelopvatting van de koploper van de eredivisie.

Sportforum op NPO Radio 1

In het Sportforum bespreken drie gasten iedere maandagavond van 21.30 uur tot 23.00 uur in Langs de Lijn En Omstreken de gebeurtenissen van de voorgaande sportweek. Dit keer zaten voetbalcommentator Frank Wielaard (NOS) en voetbaljournalisten Henk Hoijtink (Trouw) en Stef de Bont (Voetbal International) aan tafel.

"Als tegenstanders doorhebben hoe ze Hirving Lozano en Jurgen Locadia moeten bespelen, vraag ik mij af hoe lang ze dit voetbal nog blijven pruimen in Eindhoven. PSV is een counterploeg, maar wel een ontzettend goede", stelt Stef de Bont van Voetbal International.

Henk Hoijtink (Trouw) sprak krap twee maanden geleden van de 'slechtste PSV-selectie in veertig jaar'. Verrassend genoeg neemt hij die woorden nu niet terug. "De verdediging is matig en het middenveld vlak. Voorin hebben ze kwaliteit en - dat is het grote verschil met de concurrentie - ze hebben Phillip Cocu."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beter dan Keizer

Hoijtink is fan van de trainer. Dat PSV onder hem over het algemeen vrij behoudend speelt vindt hij juist te prijzen. "Soms vinden wij dat niet spannend genoeg. Maar Cocu kijkt naar wat zijn team wel, en vooral niet kan. En daar stelt hij zijn team veel beter op in dan bijvoorbeeld Marcel Keizer dat doet bij Ajax."

PSV speelt wat dat betreft hetzelfde voetbal als de voorbije jaren, stelt NOS-commentator Frank Wielaard. "Cocu is een pragmatische coach met een pragmatische staf. Vroeger gokten ze op 1-0, nu hebben ze jongens rondlopen die er een paar extra bij schieten." De kans is groot dat die spelopvatting PSV dit seizoen de 24ste landstitel gaat bezorgen. In Brabant klinken zelfs al grappen over een winterbestendige platte kar. "De concurrentie is niet goed genoeg. Ik zie niemand dit structureel nog ombuigen", aldus Hoijtink. "Maar ik zie wel ploegen die ze op twee goals kunnen houden, en er zelf drie kunnen maken tegen PSV", voegt Wielaard nog toe.

Ster advertentie
Ster advertentie