Binnenland

Situatie op Schiphol veilig: passagiers en crew van mogelijk gekaapt vliegtuig van boord

foto: ANP Fotofoto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Situatie op Schiphol veilig: passagiers en crew van mogelijk gekaapt vliegtuig van boord

[NOS] Op Schiphol zijn passagiers en bemanningsleden van een mogelijk gekaapt vliegtuig veilig van boord gegaan. Het onderzoek in het toestel gaat nog verder. Het startverbod dat van kracht was voor een gedeelte van Schiphol wordt zo opgeheven.

Verdachte situatie

Hulpdiensten rukten eerder vanavond massaal uit vanwege een verdachte situatie. Details over wat er precies aan de hand was zijn niet bekendgemaakt. De marechaussee meldt dat passagiers en crew veilig van boord zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Er werd gesproken van een GRIP 3-melding, wat betekent dat er een mogelijke dreiging is voor het welzijn van de bevolking binnen een gemeente.

Volgens bronnen drukte de gezagvoerder van het vliegtuig op de alarmknop die doorgeeft dat er een kaping bezig is. Het is onduidelijk of er een terroristisch motief is. Er zouden 27 passagiers in het toestel hebben gezeten. Volgens NOS Radio 1 verslaggever Mattijs van de Wiel gaat het om een vlucht van Air Europa richting Madrid.

Tweede Kamer

De plenaire vergadering in de Tweede Kamer is stilgelegd, omdat minister Grapperhaus ook met de situatie op Schiphol bezig is.

Treinstation Utrecht Centraal werd korte tijd ontruimd omdat het brandalarm was afgegaan. Volgens ProRail ging dat om een loos alarm.

Ster advertentie
Ster advertentie