Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Oranje in kwartfinales en journalistiek in het Vaticaan

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Oranje in kwartfinales en journalistiek in het Vaticaan

De Oranje leeuwinnen nemen het vanavond op tegen Zweden op het EK Voetbal. Argos duikt in de onderzoeksjournalistiek in het Vaticaan. Radar Radio staat de komende weken in het teken van de zomervakantie. Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Nederland treft vanavond Zweden in de kwartfinale van het EK Vrouwenvoetbal. Daphne Koster, ex-international, nu analist bij de NOS, zegt dat Zweden mogelijkheden biedt. Toch is het zeker geen kattenpis. "De laatste jaren zit het niveau van de Oranje vrouwen dicht tegen dat van Zweden aan. In verschillende wedstrijden lagen de uitslagen dicht bij elkaar. Nederland maakt wel echt een kans." Lees verder.

Denk jij dat Nederland van Zweden gaat winnen? Of is het Zweedse elftal te sterk? Voorspel hier en maak kans op een DAB+ Radio.

Onderzoeksjournalistiek in het Vaticaan

Hoe bedrijf je onderzoeksjournalistiek in de kleinste staat ter wereld? Met welke tegenwerking krijg je te maken als je de tegels van de rooms-katholieke kerk probeert te lichten? In dit eerste deel van een serie uitzendingen over onderzoeksjournalistiek in het buitenland duikt Argos in de wereld van de financiƫle schandalen bij het Vaticaan. Luister om 14.00 uur naar Argos op NPO Radio 1.

Zomervakantie bij Radar Radio

Radar Radio staat de komende weken in het teken van de zomervakantie. Zo geven we antwoord op de vraag of je mag vliegen met waterpokken en wie een defecte wc-bril in een hotelkamer moet betalen. Verder: dure laptop of camera kopen bij See Buy Fly op Schiphol? Let dan goed op bij terugkomst in Nederland. Vanaf 15.00 uur in Radar Radio.

Fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie