Binnenland
EONOS

'Overwinning Oranje is vingerwijzing dat er mogelijkheden zijn de komende jaren'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Overwinning Oranje is vingerwijzing dat er mogelijkheden zijn de komende jaren'

De overwinning van het Nederlands elftal op Portugal (3-0) zorgde vooral na de eerste helft voor enthousiasme in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

'Geweldig. Dit is toch fantastisch?', zei oud-voetballer Kees Kwakman, die de analyse bij de wedstrijd deed in de rust. "We hebben allemaal vaak kritiek, en dat is soms terecht. Maar het is toch geweldig om het Nederlands elftal zo te zien voetballen? Dit had niemand verwacht."

Copy of Compi POR-ORANJE NPO1.mp3


Raketlancering

Opvallend was ook het enthousiasme van Jeroen Elshoff bij het tweede doelpunt van Ryan Babel. "Ik heb raketlanceringen van NASA gezien die langzamer vertrokken dan de voorzet van Matthijs de Ligt", zei Elshoff in zijn verslag.

Tweede helft krijgt een 5

Na de tweede helft werd het enthousiasme wel iets getemperd in de studio van Langs de Lijn. Kwakman gaf het Nederlands elftal na de eerste 45 minuten een 8 als rapportcijfer. De tweede helft, waarin Oranje niet meer zo gevaarlijk was voor het doel van de Portugezen, kreeg een 5. "De eerste helft was het hosanna, maar over de tweede helft moeten we kritisch zijn."

Daar is commentator Arno Vermeulen het mee eens. "Dit betekent echt niet dat het Nederlandse voetbal weer helemaal Boven Jan is. Maar het is wel een vingerwijzing dat er mogelijkheden zijn de komende jaren. Koeman is op een interessante weg. Vooral jonge spelers lieten leuke dingen zien. Spelers die echt in het begin van hun twintiger jaren zijn. De Ligt is pas 18 jaar. Dat betekent dat het ook spelers zijn die de komende jaren nog beter kunnen worden."

Ster advertentie
Ster advertentie