Binnenland
NTR

Cocktails, ook op drankgebied verbreden we onze smaak

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Cocktails, ook op drankgebied verbreden we onze smaak

Sinds 2015 staat Tess Posthumus elk jaar op rij in de top 10 van International Best Bartender georganiseerd door Tales of the Cocktail in New Orleans. In Mangiare! neemt ze ons mee in de wereld van cocktails.

Video niet beschikbaar

"Het gaat heel langzaam", vertelt Tess over de ontwikkeling in Nederland. "Maar we zien een interesse in drankjes hand in hand gaan met een interesse in eten. Net als bij eten verbreedt onze smaak en interesse. We durven nu andere dingen te drinken. We zijn meer gaan nadenken over smaak. Cocktails zijn bij uitstek drankjes die je kunt afstemmen op iemands smaak."

Quote

De tijd van cola is voorbij

Tess Posthumus

Renaissance van de cocktail

"Wereldwijd is er sprake van een renaissance van de cocktail, dat wil zeggen: mensen willen weer die drankjes drinken. Maar in Nederland is het meer een kennismaking met cocktails, want hier heerste nooit zo'n cocktailcultuur. En je ziet een interesse in allerlei soorten drankjes. Bijvoorbeeld speciale frisdranken, speciale bieren, kombucha en huisgemaakte ice tea's. Er is gewoon veel meer zorg voor individuele ervaringen, de tijd van cola is voorbij.

Daarnaast zie je dat mensen meer waar voor hun geld willen. De service moet kloppen bijvoorbeeld. Personeel in de horeca wordt tegenwoordig getraind op die service."

Tess Posthumus

Alcoholvrije cocktail

De cocktail zonder alcohol krijgt een steeds prominentere rol. "Mensen willen gewoon graag een alternatief voor alcohol,", legt Tess uit, "maar ook wel eens iets anders dan Spa rood of een sapje. Juist met een cocktail kun je dan heel erg leuke dingen doen."

Radio Mangiare!

Het lekkerste programma iedere vrijdag om 19:30 en 20:30 uur op NPO Radio 1. Volg Mangiare! op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie