Binnenland

Nederlander zit nog niet te wachten op zelfsturende auto

foto: Vincent Eversfoto: Vincent Evers
  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlander zit nog niet te wachten op zelfsturende auto

[EO] Eenderde van de Nederlanders is enthousiast over zelfsturende auto's, zo bleek maandag uit onderzoek van Maurice de Hond. Dat is veel, zegt Vincent Everts. Maar volgens Carlo Brantsen is het juist 'weinig'.

Vincent Everts, trendwatcher van platform Zelfsturend blijft onverminderd enthousiast: "Niemand heeft bijna nog in die auto's gereden, maar 55 procent zegt nu al dat ze liever zelf de handen aan het stuur houden. Mensen moeten vertrouwen hebben in computers. Over vijf jaar is de technologie helemaal ontwikkeld en over tien jaar zit het in elke auto."

Renze Klamer probeerde de zelfsturende auto zelf uit:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Veiligheid

Maar autojournalist Carlo Brantsen zegt dat de zelfsturende auto nooit een wijdverbreid succes zal worden. Is het wel veilig te maken? "Laat ik voorop stellen dat ik van het enthousiasme van Everts hou, maar op mijn rit hierheen ben ik wel 200 situaties tegengekomen die een zelfsturende auto nooit had kunnen doen. Stel er staat een kind langs de kant van de weg, dan weet ik zeker dat een autonoom rijdende auto daar nooit voorbij gaat komen."

Luister naar het hele gesprek met Vincent Everts en Carlo Brantsen:

Ster advertentie
Ster advertentie