Naar homepage
Binnenland

Een beperking en op zoek naar de liefde: Jeroen begon zijn eigen datingbureau
BNNVARA

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. Een beperking en op zoek naar de liefde: Jeroen begon zijn eigen datingbureau

Jeroen van den Bosch wil heel graag een leuke relatie aan zijn bruisende leven toevoegen. Maar vanwege zijn beperking, het Syndroom van Down, loopt hij niet zo gemakkelijk iemand tegen het lijf. In De Nieuws BV vertelt Jeroen hoe hij samen met zijn moeder Franca en zus Steffie tot een fantastisch idee kwam: een datingbureau voor mensen met een beperking.

Jeroen heeft al helemaal bedacht hoe zijn ideale vriendin eruit ziet. Hij houdt erg van feesten en zijn vriendin moet zeker weten ook een feestbeest zijn. "Ik heb wel een lijstje in mijn hoofd, hoe zij zou moeten zijn. En verder een leuke uitstraling, vanbinnen en vanbuiten", aldus Jeroen.

Uniek & Romantiek

Via 'Uniek & Romantiek' hopen Franca, Jeroen en Steffie dan ook zijn toekomstige vriendin te vinden. Samen hebben ze het datingbureau opgezet, nadat ze zagen hoe lastig het kon zijn om een date te vinden als je een beperking hebt. Alleen voor Jeroen een vriendin zoeken was al een mooi doel, maar ze wilden het graag breder trekken.

"We zagen van dichtbij, bij Jeroen, hoe je op zoek kon gaan naar de liefde, maar dat de liefde niet zo makkelijk te vinden is," vertelt zijn zus en mede-oprichter Steffie. Het gaat dan vooral om praktische belemmeringen die een grote rol kunnen spelen. Het reizen naar een date toe is bijvoorbeeld niet zo vanzelfsprekend. Dat er behoefte is hieraan, kon de familie wel stellen door hun omgeving. Ze hoorden van kennissen dat ook zij tegen dezelfde muur als Jeroen aanliepen.

'Ik blijf gewoon mijzelf'

Nu is er voor deze mensen dus Uniek & Romantiek. 23 en 26 september zijn de eerste rondes, mensen kunnen zich er nog steeds voor aanmelden. Op basis van een vragenlijst maken Franca en Steffie de koppels en zij zullen elkaar ontmoeten bij Brownies&Downnies voor een lunch of diner.

Is er eigenlijk al iemand voor Jeroen gevonden? "Nog niet, maar het is al besloten dat Jeroen op een blind date gaat. Iedereen gaat bij ons over dezelfde kam als het om Jeroen gaat", zegt moeder Franca lachend. Dat is wel extra spannend zou je denken, maar Jeroen blijft er koeltjes onder: "Ik blijf gewoon mijzelf."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie