Binnenland

KNVB schrapt alle zondagwedstrijden

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. KNVB schrapt alle zondagwedstrijden

[NOS] Het zou een prachtige voetbalmiddag worden. Met FC Utrecht tegen Ajax en AZ tegen Feyenoord was de liefhebber verzekerd van twee topwedstrijden in het betaalde voetbal. Maar het weer heeft roet in het eten gegooid en dan met name de storm Ciara die morgenmiddag wordt verwacht.

In Langs de Lijn legde Jan Bluyssen uit waarom de KNVB tot dit besluit was gekomen. Volgens de manager competitiezaken was er veel overleg geweest met instanties als het KNMI, Meteoconsult en de politie en gemeenten. Nadat aan het einde van de middag de informatie van met name de meteorologen nog steeds hetzelfde was werd het besluit genomen. "De veiligheid van de supporters en de voetballers is voor ons het aller, allerbelangrijkste. Daarom hebben we de knoop doorgehakt en gezegd: we gaan niet voetballen." aldus Bluyssen.

Veiligheid van supporters en voetballers staat voorop

Het liefst had Jan Bluyssen tot het laatst gewacht omdat het heel vervelend is om deze beslissing te nemen. Maar volgens hem was iedereen het er mee eens dat de veiligheid voorop staat. Ook voor de wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax. Dat duel zou om kwart over twaalf beginnen en dus ruim op tijd klaar zijn voordat Ciara zou arriveren. Maar daarmee ben je er niet zegt de KNVB-manager. Volgens hem gaat het bij Ajax om supporters met een 'landelijke dekking'. "Dat betekent dat de supporters die in het uitvak zitten eerst naar Amsterdam teruggaan. Daarna moeten ze weer door het hele land verspreid. Dan kom je dus in die tijden waar jullie weerman het over heeft."

Ster advertentie
Ster advertentie