Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Start Vuelta, EK Hockey en eredivisie

foto: Wilco Kelderman - Gettyfoto: Wilco Kelderman - Getty
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Start Vuelta, EK Hockey en eredivisie

In Spanje begint vandaag de Ronde van Spanje. In de Vuelta doen voor het klassement drie Nederlandse kanshebbers mee, namelijk Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk en Wout Poels. Verder: de Nederlandse hockeyers spelen vandaag tijdens het EK in eigen land tegen Spanje. En in de eredivisie zijn er vanavond drie wedstrijden.

De 72e editie van de Ronde van Spanje begint zaterdag met een ploegentijdrit in het Franse Nîmes. Op 10 september eindigt de Ronde van Spanje met een vlakke rit in Madrid. De winnaar van vorig jaar, Nairo Quintana, doet deze editie niet mee. Zou een van de Nederlandse klassementsrenners kans hebben hem op te volgen? Wielerliefhebber en presentator Tijs van den Brink schreef een voorbeschouwing. NPO Radio 1 doet tijdens de Vuelta verslag van de etappes met flitsen in de reguliere programmering door verslaggever Gio Lippens.

EK Hockey

In het vernieuwde Wagener Stadion in Amstelveen spelen het heren- en vrouwenteam van 17 augustus tot en met 27 augustus het EK hockey. Om 20.00 uur start de eerste poulewedstrijd van de heren tegen Spanje. NOS Langs de Lijn doet op NPO Radio 1 verslag van de wedstrijd, met commentaar van Krijn Schuitemaker.

Eredivisie

In de eredivisie worden vanavond drie wedstrijden gespeeld. NOS Langs de Lijn doet verslag.

  • 18.30 uur FC Twente - VVV. Verslag: Arman Avsaroglu
  • 19.45 uur AZ - ADO Den Haag. Verslag: Andy Houtkamp
  • 20.45 uur SC Heerenveen - Heracles. Verslag: Richard van der Made

Verder op NPO Radio 1...

- Argos: Moord op ondezoeksjournalist
Argos onderzoekt de moord op Pavel Sheremet in de Oekraïne. Op 20 juli 2016 komt in Kiev de van oorsprong Wit-Russische journalist Pavel Sheremet om het leven door een autobom. Waarom werd Pavel vermoord? Vanaf 11.00 uur op NPO Radio 1.

- Radar Radio: Hotel heeft ter plekke minder sterren dan geboekt
Als je een hotel boekt dat vier sterren in de advertentie heeft, dan mag je ook verwachten dat het hotel ter plekke inderdaad vier sterren heeft. Dat blijkt in de praktijk helaas niet zo te zijn. Zijn de sterrenclassificaties overal hetzelfde? Wat moet je bij aankomst doen als het hotel minder sterren heeft? Luister vanaf 15.00 uur naar Radar Radio.

Een fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie