Binnenland
NOS

20 jaar na dood Nicky Verstappen (11) doorbraak in onderzoek

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 20 jaar na dood Nicky Verstappen (11) doorbraak in onderzoek

Er is een "belangrijke doorbraak" in het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen. Dat melden politie en justitie, die het nieuws straks om 12.00 uur verder toelichten op een persconferentie in Maastricht.

Thomas Kusters over de doorbraak in de zaak Nicky Verstappen

Mogelijk heeft dna-onderzoek een match opgeleverd. Voor het zogeheten verwantschapsonderzoek waren 21.500 mannen opgeroepen. In de eerste helft van dit jaar hebben bijna 15.000 mannen dna afgestaan. Het was een ultieme poging van politie en justitie om te achterhalen wat er met de toen 11-jarige jongen is gebeurd.

Nicky Verstappen verdween in de nacht van 9 op 10 augustus 1998 tijdens een zomerkamp op de Brunsummerheide. Een dag na zijn vermissing werd hij dood gevonden in de omgeving van het kamp. De afgelopen jaren werden verschillende verdachten aangehouden, maar allemaal wegens gebrek aan bewijs weer vrijgelaten.

Bij de persconferentie is Peter R. de Vries namens de familie Verstappen aanwezig.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op 10 augustus was het twintig jaar geleden dat Nicky Verstappen verdween. Dat betekent dat een aantal mogelijk strafbare feiten is verjaard, meldde 1Limburg eerder deze maand.

Het gaat onder meer om ontvoering en zware mishandeling met de dood tot gevolg. Voor moord of doodslag geldt de verjaringstermijn niet.

Ster advertentie
Ster advertentie