Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Formule 1, Eredivisie en Vuelta

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Formule 1, Eredivisie en Vuelta

Een prachtig sportweekend ligt voor de boeg. De Formule 1 is gestrand in Singapore, in de Eredivisie gaat speelronde 5 van start met onder meer Ajax tegen FC Groningen en de Vuelta nadert zijn einde. Weet Max Verstappen zijn eerste poleposition in zijn carrière te veroveren?

Formule 1

Het einde van het seizoen nadert en de Formule 1 heeft Europa verlaten. De Grand Prix van Singapore staat op het programma. Lewis Hamilton staat er in de WK-stand goed voor. De Mercedes-coureur heeft 30 punten voorsprong op Ferrari-rivaal Sebastian Vettel. Red Bull hoopt op een eerste startrij. Verstappen en Ricciardo reden in de eerste vrije training de snelste tijden van alle coureurs. De kwalificatie begint om 15.00 Nederlandse tijd op het Marina Bay circuit.

{poll}

Eredivisie

Voorafgaand aan de eerste wedstrijden in de UEFA Champions League spelen Ajax en PSV nog hun wedstrijden in de Eredivisie. PSV is koploper zonder puntverlies. Ajax volgt op twee punten achterstand. Zaak is voor de Amsterdammers om niet nog meer punten te gaan verliezen. Nummer drie Feyenoord komt zondag in actie.

Volg de wedstrijden vanaf 18:30 in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

18.30 uur
De Graafschap - VVV | Verslag: Chris Wobben
ADO Den Haag - PSV | Verslag: Richard van der Made

20.45 uur
Willem II - Excelsior | Verslag: Arman Avsaroglu
Ajax - FC Groningen | Verslag: Andy Houtkamp

Vuelta

De een na laatste etappe van de Ronde van Spanje gaat van start in Escaldes-Engordany. De bergetappe van 97,3 kilometer leidt naar Collada de la Gallina. Simon Yates gaat nog altijd aan de leiding in de Vuelta.

En verder...

  • Dr. Carla Hoetink is te gast in dr. Kelder en Co, waarin ze vertelt over haar boek 'Macht der Gewoonte'. In dat boek beschrijft ze hoe de politieke cultuur van de naoorlogse Tweede Kamer heeft ontwikkeld. Dr. mr. Christiaan Vinkers voert een goed gesprek over depressie en de medicatie die daartegen geslikt kan worden. Ook Maarten van der Wijhe is aanwezig. Hij promoveert deze week aan Rijksuniversiteit Groningen op het succes van onze Rijksvaccinatieprogramma's. Dr. Kelder en Co is vanaf 13.00 te horen op NPO Radio 1.
  • Forensisch rechercheur Carina van Leeuwen en hoogleraar Rechtspsychologie Peter van Koppen zijn te gast in het radioprogramma Argos. Zij bespreken de overige 1700 cold cases in Nederland, nadat de zaak Nicky Verstappen na 20 jaar ineens een doorbraak beleefde. Argos doet al langer onderzoek naar cold cases, de verschillen blijken per regio erg groot te zijn. Argos is van 14.00 tot 15.00 te beluisteren op NPO Radio 1.
  • In thuisstudies blijken veel fouten te zitten. Verwijzingen naar wetten zouden verouderd zijn, net als de leerstof. Dit blijkt uit meldingen die Radar ontvangt. Wie ziet toe op thuisstudies? Verder in Radar: waar heb je recht op als je frame van je scooter na twee jaar afbreekt? En hoe maak je de lekkerste cupcakes? Radar is van 15.00 tot 16.00 te horen op NPO Radio 1.

Een fijne zaterdag toegewenst!

Ster advertentie
Ster advertentie