Binnenland
AVROTROS

Een straatbeeld vol steun voor onze artsen met #mijnhartvoordezorg

foto: WeFilmfoto: WeFilm
  1. Nieuwschevron right
  2. Een straatbeeld vol steun voor onze artsen met #mijnhartvoordezorg

Om alle mensen in de zorg te steunen en gehoor te geven aan de vraag om thuis te blijven, roept artsenfederatie KNMG samen met andere zorgverenigingen Nederlanders op een wit shirt met een hart achter de ramen te hangen. "Als je dag in dag uit bezig bent, en je ziet dat mensen dat waarderen dan is dat prachtig", zegt Rene Héman, voorzitter artsenfederatie KNMG zichtbaar geëmotioneerd in Humberto.

Een symbolische witte zorgjas met een groot rood hart als teken dat we aan alle zorgverleners denken die elke dag lange dagen maken. "Ieder t-shirt die je ziet als je naar huis gaat, raakt", zegt Héman.

#mijnhartvoordezorg

De oproep aan Nederland wordt gedaan in een bijzondere film die vanaf vandaag online te bekijken is. Inmiddels zijn er via #mijnhartvoordezorg op social media al een groot aantal shirts en persoonlijke steunbetuigingen te zien.

Heman, voorzitter artsenfederatie KNMG, merkt ook dat het zwaarder begint te worden in de zorg. "Ik spreek veel artsen die heel hard aan het werk zijn, maar die ook zelf ook emotionele dingen meemaken die raken", vertelt hij.

Niet hamsteren

Hij roept luisteraars niet te hamsteren en de maatregelen van de regering op te volgen. "Dat er ook nog iets in de supermarkten ligt als wij 's avonds laat uit ons werk komen", legt hij uit. "Help ons, en help ons allemaal."

Ster advertentie
Ster advertentie