Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Het beste natuurboek van 2017 en veel sport

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Het beste natuurboek van 2017 en veel sport

Na een ruime overwinning gisteren nadert Ajax koploper PSV en wordt het weer ouderwets spannend bovenaan de ranglijst van de Eredivisie. Om 14.30 trapt de nummer 1 uit af tegen VVV. In een lekker lange sportmiddag komen ook de MotoGP in Japan en de Marathon van Amsterdam voorbij.

Verder vandaag op NPO Radio 1:

Bekendmaking van het beste natuurboek van 2017

Vroege Vogels is zondag drie uur lang te gast in kasteel Oud-Poelgeest in Oegstgeest, voor de bekendmaking van de Jan Wolkers Prijs. Die gaat naar het beste natuurboek van 2017.

Onverschillig of het een roman, dichtbundel, kinderboek of (semi-) wetenschappelijk werk is, zolang de natuur maar de hoofdrol speelt. Eén van de onderstaande vijf boeken zal zondag worden bekroond tot het beste natuurboek van het jaar, in alfabetische volgorde op de auteursnaam:

Juryvoorzitter Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) reikt zondag de prijs uit.

Koploper PSV speelt uit

NOS Langs de Lijn begint om 14.00 uur aan een lekker lange sportmiddag met natuurlijk veel aandacht voor het voetbal in de Eredivisie. We starten met de slotfase van Heracles tegen Vitesse en om 14.30 trapt PSV uit af tegen de nummer 7 VVV. In het NoordLease Stadion start tegelijkertijd de wedstrijd FC Groningen tegen AZ en in Tilburg ontvangt Willem II FC Twente. Daarnaast wordt vooruitgeblikt op ADO Den Haag - Excelsior, dat begint om 16.45 uur. Ook is er in Langs de Lijn aandacht voor de finales van badmintontoernooi Dutch Open, helaas zonder de Nederlander Mark Caljouw. Ten slotte verslag van de MotoGP in Japan en de Marathon van Amsterdam.

  • 12.30 uur Heracles-Vitesse| Verslag: Richard van der Made
  • 14.30 uur VVV-PSV| Verslag: Andy Houtkamp
  • 14.30 uur FC Groningen-AZ| Verslag: Ragnar Niemeijer
  • 14.30 uur Willem II-FC Twente| Verslag: Chris Wobben
  • 16.45 uur ADO Den Haag-Excelsior| Verslag: Arman Avsaroglu

Uitgezette asielzoeker binnen 24 uur weer op Schiphol

In Kwesties (20.00 uur) aandacht voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Marianne van den Anker debatteert met haar gasten over het uitzetten van deze asielzoekers. Een Iraanse vluchteling die in Nederland is bekeerd tot het christendom is uitgeprocedeerd. Het IND gelooft niet dat hij bekeerd is en hij is naar Iran uitgezet, begeleid door vier marechaussees. Maar binnen 24 uur was hij weer op Schiphol. Zonder de juiste papieren komt hij Iran niet in. Wat moet Nederland doen? Rutte III wil meer geld aan dit soort uitzettingen besteden, maar is dat wel zinvol?

Fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie