Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: AZ-keeper Rochet - ANPfoto: AZ-keeper Rochet - ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke dag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

De tips voor vandaag

Rutte
In Stand.nl in De Ochtend wordt vandaag VVD-leider en premier Mark Rutte aan de tand gevoeld door Sven Kockelmann. De stelling in Stand.nl is: Als je echt van Europa houdt, stop dan met dromen van meer Europa. Stemmen kan op Stand.nl!

Documentaire
Onderzoeksjournalist Sinan Can maakte de documentaireserie Missie Afghanistan. Hij reisde
in het spoor van de Nederlandse missie met de vraag: wat heeft de inzet van 'onze jongens' daar opgeleverd?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Voetbal
Vandaag is de laatste speeldag van de groepsfase van de Europa League. Aan AZ, Ajax en Feyenoord de taak om de Nederlandse eer in Europa hoog te houden nu PSV is uitgevoetbald. Vooral voor AZ en Feyenoord is overwintering nog lang niet zeker.

Het programma van vanavond:

19.00 uur
Feyenoord - Fenerbahce (verslag van Jeroen Grueter)
AZ - FC Zenit (verslag van Jeroen Elshoff)
21.05 uur
Standard Luik - Ajax (verslag van Andy Houtkamp)

Vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal rond 9.15 uur een gesprek met Selem Arslan, die fan is van Fenerbahçe én van Feyenoord.

En verder vandaag...

  • Alexander Pechtold schreef net als veel collega-fractievoorzitters een boek. Hij vertelt erover in Dit is de Dag, vanaf 18.30 uur.
  • Een debat over actuele onderwerpen in Het Lagerhuis, vanaf 13.30 uur in De Nieuws BV onder leiding van Felix Meurders.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Loran Vrielink is 24 jaar en heeft zijn eigen werk bedacht: hij is de eerste Nederlandse voetbal-tactiek-fluisteraar. Vrielink geeft 1-op-1 bijles aan voetballers op tactisch gebied. In De Nieuws BV vertelde hij over zijn bijzondere beroep.

De politie is volop bezig met de ontwikkeling van nieuwe opsporingstechnieken. Zo zijn er experimenten gedaan met augmented reality. Verslaggever Martijn van der Zande zocht voor Nieuws en Co uit hoe dat in zijn werk ging.

Ster advertentie
Ster advertentie