Binnenland
WNL

Winkeliers blijven mordicus tegen 2G in de winkelstraat

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Winkeliers blijven mordicus tegen 2G in de winkelstraat

INretail, de belangenclub die namens 13.000 winkels spreekt, is nog steeds tegen 2G in de winkelstraat. Dat zei INretail-directeur Udo Delfgou vandaag in Sven op 1. Van een coronatoegangsbewijs met 3G is hij ook nooit fan geweest, maar “mocht het nodig zijn om zo’n coronatoegangsbewijs in bepaalde brandhaarden in te zetten, zullen winkeliers de kop niet in het zand steken”, zegt de voorman.

Video niet beschikbaar

De belangenclub voor retailondernemers reageerde verbolgen op uitspraken van verschillende OMT-leden deze week dat grote versoepelingen op korte termijn onwaarschijnlijk zijn. “Daar zijn we kotsmisselijk van, de emoties lopen hoog op en OMT-leden weten niet wat zulke uitspraken teweeg brengen bij ondernemers”, stelt Delfgou. Als het kabinet 14 januari besluit de harde lockdown te verlengen, zal volgens Delfgou “de emotie toenemen en het draagvlak verder afnemen”.

De belangenorganisatie voor winkeliers zegt nu al niet uit te kunnen leggen waarom Nederland het braafste jongetje van Europa is met de huidige stevige lockdown. “Laat staan als deze verlengd wordt”, vult Delfgou aan.

Nieuwe minister

Eerder hekelde de brancheorganisatie voor winkeliers het optreden van demissionair minister voor Economische Zaken, Stef Blok, toen Nederland eind december weer in lockdown moest. Volgens de winkeliers keurde de minister alles goed wat de witte jassen zeiden. Wanneer volgende week de nieuwe minister, Micky Adriaansens (VVD), aantreedt, wil Udo Delfgou zo snel mogelijk het gesprek met haar aangaan.

Delfgou heeft goede hoop omdat Adriaansens zelf ook uit het bedrijfsleven komt: “We zijn blij met een minister van Economische Zaken die de ondernemerskant goed begrijpt en daar hard voor wil opkomen. Haar opdracht is wat ons betreft dat we nooit meer een lockdown in hoeven. Wij gaan haar daarbij helpen.”

Sven op 1 - 05 Jan 2022, 11:31 - 12:00

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie