Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Jubileum Van Dik Hout, lekker brood en Feyenoord - AZ

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Jubileum Van Dik Hout, lekker brood en Feyenoord - AZ

Zelf brood bakken? Radar geeft je vandaag de tips voor het lekkerste zelfgebakken brood. In dr Kelder en Co kijken we naar het loonstrookje van Jort Kelder en Ajax staat vandaag tegenover FC Groningen in de 31ste speelronde van de Eredivisie.

Van Dik Hout

De band Van Dik Hout bestaat 25 jaar. Om dit te vieren schuift zanger Martin Buitenhuis aan in De Taalstaat om te praten over dit bijzondere jubileum van de Nederlandse band.

Argos

In 1980, de tijd voor de smartphone, e-mail en internet, vond het bedrijfje TextLite uit Amsterdam een handzaam apparaatje uit voor het verzenden van korte tekstberichten per telefoonlijn. Het apparaatje heeft de naam 'PX-1000' en werd gebruikt door journalisten, bedrijven, de Nederlandse overheid en zelfs door het Zuid-Afrikaanse ANC. De Amerikaanse geheime dienst NSA vroeg Philips om het apparaat op te kopen en er een eigen, zwakker, versleutelingsprogramma voor te ontwikkelen. Hoe deze operatie afliep, hoor je in Argos.

Het lekkerste brood

Bak jij je eigen brood deze Pasen? Luister naar Radar voor tips voor het lekkerste eigen gebakken brood. En wist je dat er Nederlanders zijn die onterecht een strafblad hebben gekregen? Kunnen die mensen daartegen in verzet gaan? En mag je meteen een claim indienen nadat je een verzekering hebt afgesloten?

Hoeveel verdient uw presentator?

Geen zoektocht naar eieren voor dr Kelder, maar naar geschikte aftrekposten. De blauwe envelop moet binnenkort retour en dus komt de fiscalist op bezoek. Om het imago bij te stellen publiceert dr Kelder zijn belastingaangifte. Rijk of niet: iedereen betaalt zich blauw. Waarom is het in Nederland zo lastig om de belastingdruk te verlagen? Prof. dr. Stan Stevens schuift aan bij dr. Kelder en Co en vlooit door de aangifte en het Nederlandse stelsel.

Eredivisie

De Groningers staan vandaag tegenover Ajax in de 31ste speelronde van Eredivisie. Van de laatste acht thuiswedstrijden tegen Ajax, verloor FC Groningen vaker niet dan wel.

Feyenoord verwelkomt vandaag AZ in De Kuip. De Rotterdammers verloren slechts een van de laatste zestien wedstrijden tegen AZ. Dus dat belooft een hele klus te worden voor de ploeg uit Alkmaar. Beide wedstrijden hoor je in Langs de Lijn.

Eredivisie 20 april 2019

18:30: FC Groningen - Ajax
18:30: FC Emmen - FC Utrecht
19:45: Vitesse - PEC Zwolle
20:45: Feyenoord - AZ
20:45: VVV-Venlo - De Graafschap

Ster advertentie
Ster advertentie