Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Start Tour de France

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Start Tour de France

De Tour de France gaat vandaag van start in Düsseldorf. NPO Radio 1 is er vanaf 14:00 uur live bij met Radio Tour de France. De eerste etappe van de Tour de France is een individuele tijdrit van 14 kilometer over een vlak parcours.

Gio Lippens en Sebastiaan Timmerman doen verslag in Radio Tour de France, vanaf 14.00 uur. De presentatie is in handen van Robbert Meeder en Gert van 't Hof. De eerste renner vertrekt om 15.15 uur. De binnenkomst van de laatste renner wordt rond 18.48 verwacht.

Finish-alert

Niets missen van de slotkilometers van deze etappe? Zet de finish-alert aan!

Nederlandse kanshebber?

Eén van de kanshebbers voor het eerste geel is Jos van Emden . De Utrechter won in de Giro van dit jaar de slottijdrit. Tijdritspecialist Tony Martin is ook één van de grote favorieten voor de eerste gele trui.

Overzicht van alle etappes dit jaar

In de avonduren wordt nagepraat over de etappe van vandaag met Henk Lubberding. Lees ook: Eindelijk, de Tour de France gaat van start!

Taal van de Tour

In De Taalstaat (vanaf 11.00 uur) praat presentator Frits Spits met Mart Smeets over de rijke taal rondom het wielrennen en de Tour. Ook Anna Enquist is te gast in de uitzending. Zij maakte een keuze uit de poëtische taalschat van dichter Gerrit Kouwenaar. René Appel spreekt over het taalgebruik van Wim T. Schippers

Jetta Klijnsma, Kees van der Staaij en Maxime Verhagen

In de laatste uitzending voor de Tweede Kamer met zomerreces gaat ontvangt Kees Boonman in Kamerbreed (vanaf 13.00 uur) de volgende gasten: Jetta Klijnsma (PvdA), Kees van der Staaij (SGP) en Maxime Verhagen (Bouwend Nederland). In deze uitzending onder andere aandacht voor investeren in een duurzame economie, armoedebestrijding en de waarde van loyaliteit en principes in de politiek.

Klijnsma is demissionair PvdA-staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ze is o.a. verantwoordelijk voor pensioenen, armoedebeleid en het aan het werk helpen van mensen met een beperking. Wat betekent de aantrekkende economie voor mensen met een uitkering of een afstand tot de arbeidsmarkt? En wat kan Klijnsma in haar laatste maanden als staatssecretaris nog voor hen betekenen?

Van der Staaij is met bijna 20 jaar Kamerlidmaatschap de nestor van de Tweede Kamer. De SGP staat bekend om haar constructieve manier van oppositie voeren. Wat verwacht hij van een kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie, dat door de PvdA is bestempeld als ‘een rechts kabinet met den bijbel’?

Maxime Verhagen was o.a. vicepremier namens het CDA en is nu voorzitter van Bouwend Nederland. Wat verlangt de bouwsector van een nieuw kabinet, nu de economie weer aantrekt?

Een fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie