Binnenland
WNL

Nausicaa Marbe: ‘Nashville-verklaring is achterlijk gedachtegoed’

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nausicaa Marbe: ‘Nashville-verklaring is achterlijk gedachtegoed’

De Nashville-verklaring is een uiting van achterlijk gedachtegoed met een kwalijk sociaal effect. Dat zei Telegraaf-columnist Nausicaa Marbe in het programma WNL Opiniemakers op NPO Radio 1.

Deze week werd bekend dat de SGP een van de ondertekenaars is van de Nashville-verklaring, waarin orthodoxe-protestanten een standpunt innemen op het gebied van LHBT-kwesties.

“Ik vind dit soort achterlijke gedachtegoed kwalijk in sociale zin”, aldus opiniemaker Marbe. “Het kan tot heel veel leed leiden bij gelovige homo’s en bij andere homoseksuelen en transgenders, en van iedereen die van een liberale open samenleving houdt.”

Midden- en Oost-Europa

Marbe vindt dat de SGP recht heeft op een eigen mening, maar dat we niet moeten onderschatten dat de verklaring een uiting is van oplevend christelijk fundamentalisme.

“De SGP mag vinden wat ze vinden, maar dit soort ideeën die tot vol leed hebben geleden, worden nu nieuw leven ingeblazen.”

Volgens Marbe is de anti-homo-ideologie komen overwaaien vanuit de Amerikaanse alt-right enerzijds en Midden- en Oost-Europese landen met herboren christelijk besef anderzijds.

“Dat zijn nieuwe democratieën die niets hebben met secularisme omdat het iets van het communisme was, dus men vervalt in geloof en een hetze tegen homoseksuelen.”

LEES OOK: Initiatiefnemers Nashville-verklaring: ‘Uit de kast mag, maar op de kast hoeft niet’

Ster advertentie
Ster advertentie