Binnenland

Theo Koomen Award 2018 voor Sebastiaan Timmerman

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Theo Koomen Award 2018 voor Sebastiaan Timmerman

[NOS] Sebastiaan Timmerman heeft de Theo Koomen Award 2018 gewonnen. De NOS-commentator krijgt de prijs vandaag uit handen van juryvoorzitter Evert ten Napel. Hij wint de award voor het beste sportverslag vanwege zijn commentaar bij de gouden race van Esmee Visser. Tijdens de Olympische Winterspelen van 2018 gaf Timmerman vanuit Pyeongchang het commentaar bij het schaatsen.

Winnend commentaar Sebastiaan Timmerman

Timmerman werd live op de radio verrast toen hij zaterdagavond zijn analyse gaf op de tweede dag van de wereldbeker in Heerenveen. Op NPO Radio 1 hoorde de luisteraar geklop op de deur en Radio 5-DJ Bert Kranenbarg die binnenkwam om Timmerman het goede nieuws te vertellen.

Sebastiaan Timmerman wint Theo Koomen Award 2018

De jury roemt de 41-jarige commentator om zijn enthousiasme, zijn vakmanschap en zijn veelzijdigheid.

"Sebastiaan Timmerman weet zijn enthousiaste manier van verslaggeven te combineren met relevante informatie voor de luisteraar. Hem ontgaat niets", zegt Evert ten Napel. De prijs, vernoemd naar één van de beroemdste Nederlandse sportverslaggevers van de twintigste eeuw, is zes jaar geleden in het leven geroepen door de redactie van het KRO-NCRV-programma van Bert Kranenbarg.

Timmerman verslaat Mesker, Vermeulen en Elshoff

Timmerman versloeg drie andere NOS-commentatoren. Marcella Mesker was genomineerd voor haar verslag van de tweede wedstrijd van Kiki Bertens op de WTA Finals en Arno Vermeulen en Jeroen Elshoff werden genomineerd voor hun verslag van Nations Leaguewedstrijd Nederland - Duitsland.

Ster advertentie
Ster advertentie