Binnenland
KRO-NCRV

Terugtreden verkenner Gom van Strien: 'Er is hier toch wel wat aan de hand'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Terugtreden verkenner Gom van Strien: 'Er is hier toch wel wat aan de hand'

NRC-journalist Joep Dohmen bracht gisteren het nieuws over de inmiddels teruggetreden verkenner Gom van Strien. "Als je naar de feiten kijkt", zegt hij bij Spraakmakers, "dan weet je dat er wel iets aan de hand is."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aantijgingen

Dohmen bracht gisteren het nieuws dat tegen PVV-verkenner Van Strien aangifte is gedaan door zijn voormalige werkgever Utrecht Holdings (een dochteronderneming van de Universiteit Utrecht en het UMC) vanwege oplichting en omkoping.

Van Strien ontkende tegen Dohmen nog, maar inmiddels is hij teruggetreden door de 'ontstane ophef'. Volgens Dohmen zijn er ook zeker aanwijzingen dat er meer aan de hand is. "Er ligt een vonnis en kortgeding. Als je dat vonnis de-anonimiseert en je ziet waar Van Strien staat en je leest wat de rechter al bekeken heeft, dan weet je dat er wel iets aan de hand is. En dat weet Van Strien natuurlijk ook."

'Linkse media'

Op sociale media wordt volgens Dohmen gezegd dat het de 'mainstream- en linkse media' zijn die de PVV-verkenner onderuit willen halen, maar dat noemt hij onzin. "Van welke politieke stroming hij ook is, dit is nieuws dat voor Nederlanders van belang is om te weten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie