Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Dat kunnen interviews zijn, maar ook mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. Elke dag kijken we ook even terug: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Boek
Rick Nieman woonde vijf jaar in de Verenigde Staten, onder meer voor zijn studie journalistiek. Hij schreef een boek over wat wij van Amerika kunnen leren (ondertitel: Een optimistisch verhaal over het beloofde land) en vertelt er vanavond over in Langs de Lijn en Omstreken.

Rusland
Zondag zijn er parlementsverkiezingen in Rusland, drie maanden eerder dan gepland. Tweede Kamerlid Michiel Servaes (PvdA) blikt in De Ochtend vooruit. Wat zijn de gevolgen voor Poetin?

Chinees
Het wereldkampioenschap voor Chinese Kookkunst begint maandag in Rotterdam. Van over de hele wereld komen koks naar de havenstad om hun beste kookkunsten te laten zien. De organisator van het evenement schuift met een kok aan bij De Nieuws BV, en misschien wordt er ook nog wel wat gekookt.

En verder...

  • De vrijdagavondwedstrijd is FC Utrecht - FC Groningen. Chris Wobben doet verslag in Langs de Lijn En Omstreken
  • In Nooit Meer Slapen (vanaf middernacht) is het woord aan Haro Kraak. Hij is verslaggever en tv-recensent bij De Volkskrant en deze maand verscheen zijn debuutroman.

Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids van vandaag.

Gisteren gemist

God bless America! Journalist Stijn Fens schoof aan in De Ochtend om te vertellen waarom geloof zo belangrijk is bij de campagne voor de Amerikaanse verkiezingen.

Steeds minder studenten zijn op kamers gegaan sinds de invoering van het leenstelsel. Een slechte zaak, vindt commentator Phaedra Werkhoven. In Dit is de Dag zei ze: "We knijpen onze studenten veel te veel af. Ik als ouder vind dat erg en studenten zouden in opstand moeten komen!"

Ster advertentie
Ster advertentie