Binnenland

Feyenoord soepel langs AZ: nog acht duels te gaan

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Feyenoord soepel langs AZ: nog acht duels te gaan

[NOS] Feyenoord is weer op titelkoers na de nederlaag van vorige week tegen Sparta Rotterdam. In de eigen Kuip werd AZ eenvoudig met 5-2 aan de kant gezet. Nicolai Jørgensen scoorde drie keer en gaf twee assists.

Met nog acht duels te gaan houdt de koploper van de eredivisie het gat met Ajax in ieder geval op vier punten. De Amsterdammers spelen om 16.45 uur tegen FC Twente.

Het Legioen: we zijn niet te stoppen!

Op een groot spandoek in de Kuip stond: "We zijn niet te stoppen. We blijven doorgaan!" Dat zag ook voormalig Feyenoord-trainer Ronald Koeman (nu Everton).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Rotterdammers hoefden maar even aan te zetten om het niet eens zo slecht gestarte AZ op twee goals te trakteren.

Uit een mooi passje van Rick Karsdorp gleed Jørgensen (á la Marco van Basten in 1988 tegen Duitsland) de bal binnen, en Jens Toornstra tekende met een droog schot voor 2-0.

Het duel kabbelde daarna voort, totdat Dirk Kuijt de 3-0 binnen knalde. Derrick Luckassen deed koppend plots wat terug. Jørgensen besliste het duel met een strafschop en tekende met een subtiele inzet ook voor de 5-1. In blessuretijd was Wout Weghorst bij een counter goed voor de 5-2.

Kenneth Vermeer maakte na maanden blessureleed (hij scheurde in de zomer zijn achillespees af) zijn rentree bij Feyenoord, omdat Brad Jones geblesseerd is.

Ster advertentie
Ster advertentie