Naar homepage
Binnenland

Volg de persconferentie van Rutte en De Jonge live op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg de persconferentie van Rutte en De Jonge live op NPO Radio 1

Vanavond om 19.00 uur zullen premier Rutte en minister De Jonge weer een persconferentie geven over de stand van zaken rondom het coronavirus. De besmettingscijfers laten de afgelopen paar dagen een dalende trend zien. Waarschijnlijk zullen Rutte en De Jonge vanavond bekendmaken dat de extra maatregelen die voor twee weken werden aangekondigd, niet zullen worden verlengd. De persconferentie is vanaf 19.00 uur live te volgen op NPO Radio 1.

Het niet verlengen van de extra maatregelen die twee weken geleden werden aangekondigd zou betekenen dat theaters, zwembaden, bioscopen en bibliotheken weer open kunnen. Ook het maximaal aantal personen in de buitenruimte zou weer van twee naar vier personen gaan. Wel blijft het dringende advies om niet te reizen van kracht en ook het advies om thuis te werken blijft gelden.

De horeca blijft waarschijnlijk ook gesloten, al wordt er achter de schermen gewerkt aan mogelijke heropening. Afgelopen woensdag liet Robèr Willemsen, voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland, weten in gesprek te zijn met het kabinet om zo te kijken naar mogelijkheden waarop de horeca weer veilig open kan.

Feestdagen

Eerder vandaag werd al bekend dat Rutte en De Jonge nog geen voorspellingen zullen doen over de feestdagen. In een overleg vanmiddag met de betrokken ministers gaf minister de Jonge aan dat kerst nog een heel eind weg is. Daar is dus nog niets over te zeggen. Volgens de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is het aantal besmettingen weliswaar gedaald, maar zorgen de hoge aantallen nog altijd voor een enorme druk op de zorg.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie