Binnenland
NOSNTR

Acht mannen opgepakt in onderzoek naar groepsverkrachtingen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Acht mannen opgepakt in onderzoek naar groepsverkrachtingen

De politie heeft vanochtend acht mannen opgepakt in een langer lopend onderzoek naar groepsverkrachtingen. De verdachten zijn tussen de 18 en 26 jaar en komen uit Den Bosch en Rosmalen. Hun woningen worden doorzocht, evenals een bedrijf in Den Bosch waar de verkrachtingen gebeurd zouden zijn.

De mannen worden ervan verdacht drie meisjes van 15 en 16 uit Den Bosch te hebben gedrogeerd en verkracht, nadat ze via sociale media contact hadden gelegd en met de meisjes hadden afgesproken. De politie vermoedt dat ze ook mishandeld zijn. De drie deden begin dit jaar, los van elkaar, aangifte.

In Nieuws en Co spreekt Lara Rense met Iva Bicanic, die als psycholoog is verbonden aan het Centrum Seksueel Geweld.

Mogelijk zijn er meer slachtoffers, zegt een politiewoordvoerder. "Nu de verdachten vastzitten, hopen we dat mensen alsnog naar de politie stappen, ook omdat ze dan hulp aangeboden krijgen."

Burgemeester Mikkers van Den Bosch is erg geschrokken van de zaak en heeft de garage in kwestie een jaar gesloten. "Ik vind het heel moedig van de meisjes dat ze naar de politie zijn gegaan. Daardoor is de zaak aan het rollen gekomen. De politie heeft goed recherchewerk geleverd. Met als resultaat deze aanhoudingen."

Bij de doorzoekingen is niet alleen mogelijk bewijsmateriaal in beslag genomen. Ook kostbare spullen worden meegenomen. De opbrengst daarvan kan worden gebruikt voor de betaling van een schadevergoeding aan de slachtoffers, als die door de rechter wordt opgelegd.

Ster advertentie
Ster advertentie