Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke dag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

De tips voor vandaag

PSV
Atlético Madrid en PSV staan vandaag tegenover elkaar in de Champions League. Het duel begint om 20.45 uur en is te volgen in Langs de Lijn En Omstreken, met commentaar van Jeroen Elshoff en Jeroen Grueter. Laatstgenoemde is wel een beetje melancholisch, vertelde hij gisteren in dit filmpje van Jeroen Elshoff:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Boerka
De Tweede Kamer praat vandaag over een verbod voor het dragen van gezichtsbedekkende kleding, zoals een boerka. VVD-Kamerlid Malik Azmani vindt de wet een belangrijke eerste stap, maar volgens hem gaat het verbod nog lang niet ver genoeg. Hij vertelt erover in De Nieuws BV. Uiteraard volgen we het debat op NPO Radio 1 op de voet.

Patiëntgesprekken
Gesprekken tussen artsen en patiënten verlopen vaak niet lekker: patiënten hebben het idee dat ze met een kluitje het riet in worden gestuurd en artsen voelen zich vaak niet toegerust om alle zorgen weg te nemen. Kinderarts Paul Brand voerde duizenden van dit soort gesprekken en kwam tot het inzicht: de communicatie moet anders, flink anders. Hij vertelt erover in Radio EenVandaag, vanaf 15.00 uur.

En verder vandaag...

  • De Vlaamse cabaretier Wim Helsen is de hoofdgast in Nooit Meer Slapen. Hij schuift vanaf middernacht aan bij presentator Pieter van der Wielen.
  • In het liquidatieproces werd gisteren in hoger beroep levenslang geëist tegen vier verdachten. Peter R. de Vries geeft in De Nieuws BV tekst en uitleg over de grootste strafzaak ooit in Nederland.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers en Omroep Max-voorzitter Jan Slagter bundelen de krachten met ouderenbond KBO-PCOB. Naar aanleiding van de discussie rond 'voltooid leven' doen zij voorstellen voor een samenleving waarin "ouderen zich gezien en gewaardeerd worden". Volgens Segers en Slagter gaat achter de term 'voltooid leven' veel leed schuil. In De Nieuws BV vertelden ze wat precies hun plannen zijn.

De herfstfiles buitelen over elkaar heen. Hoe kómt het toch dat de vertraging elke dag langer lijkt te worden? Heleen de Geest van ANWB Verkeersinformatie had er in Langs de Lijn En Omstreken wel een verklaring voor. Ze verwacht ook dat we nog in 2016 tijdens een spits de 1000 kilometer file aantikken.

Ster advertentie
Ster advertentie