Binnenland

Microsoft gaat privacywet AVG ook toepassen buiten Europa

foto: ANP Fotofoto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Microsoft gaat privacywet AVG ook toepassen buiten Europa

[AVROTROS] Consumenten die producten van Microsoft gebruiken en die buiten Europa wonen, krijgen straks inzage in hun persoonsgegevens. Dat zegt vicepresident Julie Brill van het technologiebedrijf in een blog. Gebruikers krijgen met de nieuwe privacywet meer zeggenschap over hun data.

Brill zegt dat gebruikers kunnen zien welke gegevens Microsoft van hen heeft verzameld. Microsoft biedt ook de mogelijkheid om gegevens aan te passen of te verwijderen. Daarmee volgt het de principes van de Europese privacywet die op 25 mei 2018 ingaat. "We geloven dat privacy een fundamenteel mensenrecht is. Deze regelgeving bevat principes die wereldwijd relevant zijn. Bescherming van de consument is belangrijker dan ooit."

Wat betekent de nieuwe privacywet AVG/GDPR?

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) of General Data Protection Regulation (GDPR) biedt consumenten meer rechten als het gaat om controle over persoonsgegevens. Bedrijven krijgen meer verplichtingen om privacy van consumenten te waarborgen. Wie zich niet de aan de AVG houdt kan een boete of waarschuwing krijgen.

Radar besteedde zaterdag 19 mei 2018 op NPO Radio 1 aandacht aan de nieuwe privacywet met onderzoeksjournalist Brenno de Winter. Brenno gaf antwoord op veelgestelde vragen van consumenten. Beluister hieronder het gesprek terug of lees het artikel.

Bron: Radar/NOS

Reageren?

Dat kan onder dit artikel op de website van Radar of plaats een reactie op de Facebookpagina van Radar. Dit artikel en meer consumentennieuws in je mailbox? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief van Radar.

Ster advertentie
Ster advertentie