Binnenland
AVROTROS

Topcrimineel Taghi zegt dagenlang mishandeld te zijn geweest, nieuwe foto's in handen van EenVandaag

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Topcrimineel Taghi zegt dagenlang mishandeld te zijn geweest, nieuwe foto's in handen van EenVandaag

Hij is na zijn arrestatie dagenlang zwaar mishandeld door agenten uit Dubai en Marokko. Dat zegt topcrimineel Ridouan Taghi in een verklaring aan EenVandaag. "Je ziet op nieuwe foto's die EenVandaag heeft opgezwollen ogen, een dikke neus en ook de afdruk van een laars op zijn voorhoofd", zegt misdaadverslaggever Bram de Waal.

Video niet beschikbaar

Voor het eerst vertelt Taghi wat er na zijn geruchtmakende aanhouding is gebeurd. "In Dubai werd mij, terwijl ik plat op de grond lag, een pistool op het hoofd gezet. De agenten vertelden dat ze opdracht hadden gekregen om mij dood te schieten. Daarna ben ik helemaal in elkaar getrapt."

Foto bewerkt

De foto van de gepakte drugsbaron, die enkele maanden na zijn arrestatie werd vrijgegeven door de politie van Dubai, is volgens Taghi bewerkt. Zijn verwondingen zijn daarop niet te zien. "Ik vertel dit omdat het een nepfoto is. Alle wonden in mijn gezicht, zoals mijn gebroken neus, zijn weg gephotoshopt." Volgens Taghi worden er al jaren 'nepfeiten' over hem en zijn familie verspreid."

Als bewijs geeft Taghi via zijn advocaat Inez Weski toestemming aan EenVandaag om exclusieve foto's van hem te publiceren, waarop wél te zien is dat hij in Dubai werd mishandeld. De foto's zijn gemaakt door een arts van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) op 19 december 2019. De dag dat Taghi aankwam in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) van Vught.

Taghi schrijft verklaring met foto's aan EenVandaag

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie