Binnenland

Spelen vandaag: handbal- en volleybalvrouwen gaan voor finaleplaats

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Spelen vandaag: handbal- en volleybalvrouwen gaan voor finaleplaats

Vrouwen doen het sowieso erg goed deze Spelen en daar kunnen de handbal- en volleybalvrouwen een nieuw hoofdstuk aan toevoegen. Beide teams kunnen vandaag de finale bereiken op de Olympische Spelen in Rio. De hockeyers hebben alleen nog kans op brons.

Het is voor het eerst dat de Nederlandse handbalsters meedoen op de Olympische Spelen en het kan een mooi debuut worden. De handbalsters spelen vanavond om 20.30 uur hun halve finale tegen Frankrijk. Op NPO Radio 1 doet Krijn Schuitemaker verslag. De volleybalsters komen vannacht in actie, om 03.15 uur tegen China. De commentator is Arman Avsaroglu.

Er is nog meer sport vannacht: om 02.45 uur is de 1500 meter op de tienkamp, om 03.30 uur is de finale van de 200 meter, mét Usain Bolt. Als de Jamaicaan wint, is het de derde keer op rij dat hij olympisch goud pakt op de 200 meter.

Usain Bolt - Foto ANP

In de middag is er ook al atletiek: meerkampers Pieter Braun en Eelco Sintnicolaas komen onder meer in actie op de 100 meter horden en het discuswerpen. De hockeymannen maken na het debacle in de halve finale tegen België alleen nog maar kans op brons. De strijd om de derde plaats is vanmiddag om 17.00 uur, tegen Duitsland. Vanavond om 22.00 uur is dan de finale, tussen België en Argentinië.

Andere livesport van vandaag: beachvolleybal (met die strijden om het brons), BMX,

Zomer- en Winterspelen

In de Aftrap is vanaf 09.30 uur Timothy Beck te gast, een Nederlands sprinter én bobsleeër. Hij deed mee aan de Olympische Zomer- en Winterspelen, in 2002 en 2004. De vergeten olympische sport van de dag is zweefvliegen. Die sport stond maar een keer op het programma bij de Olympische Spelen: in 1936, als demonstratiesport. Winnaar werd de Zwitser Hermann Schreiber, maar daar zijn op internet geen beelden van te vinden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zweefvliegen in Nederland

Er is ook Europees voetbal: AZ uit Alkmaar gaat langs bij Vojvodina in het Servische Novi Sad. De wedstrijd in de play-offs voor de Europa League begint om 20.00 uur, Jeroen Elshoff doet verslag.

Met de app van NPO Radio 1 hoef je niets te missen van de verrichtingen van de Nederlandse atleten. De app is er voor Android en iOS.

Ster advertentie
Ster advertentie