Naar homepage
Binnenland

Albert Verlinde start politieke carrière in Vught: 'Mijn theaterwerk blijf ik gewoon doen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Albert Verlinde start politieke carrière in Vught: 'Mijn theaterwerk blijf ik gewoon doen'

Deze week werden 23 nieuwe raadsleden in de gemeente Vught geïnstalleerd waaronder theaterproducent Albert Verlinde. Verlinde was eerst lijstduwer voor de VVD bij de verkiezingen in november, maar hij kreeg boven verwachting genoeg voorkeursstemmen voor een raadszetel.

Verlinde kreeg 460 voorkeursstemmen, wat goed is voor een derde plek op de lijst van de lokale VVD. ''Ik dacht, nou dan moet ik daar zeker wel gehoor aangeven'', vertelt de gelukkige Verlinde in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1.

Huizenmarkt

Verlinde wil zich vooral gaan bezighouden met het dossier 'huizenmarkt'. ''Ook in Vught is er een enorm probleem als het op huisvesting aankomt, dat is natuurlijk een ramp.'' Verlinde hoopt dan ook voor de krappe huizenmarkt een wezenlijke betekenis te kunnen hebben.

Theaterwerk gaat gewoon door

Verlinde, die tot december directeur was van Stage Entertainment, blijft gewoon een actieve rol spelen in de theater- en showbizzwereld. ''Ik wil niet de indruk wekken dat ik niks te doen heb, maar ik blijf gewoon in het theater actief. Mensen uit Vught vragen nu al of ik daarin binnen de gemeente een rol kan spelen.''

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie