Binnenland
KRO-NCRV

Politiebond ACP: Nadenken over huisarrest voor corona-overtreders

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Politiebond ACP: Nadenken over huisarrest voor corona-overtreders

We moeten nadenken over hoe de politie de handhaving van coronamaatregelen gaat volhouden, als de richtlijnen langer van kracht blijven. "Het opleggen van huisarrest aan mensen die een boete hebben gekregen zou daar een voorbeeld van kunnen zijn", zegt Gerrit van de Kamp, voorzitter van Politievakbond ACP in het NPO Radio 1-programma 1 op 1.

Politiebond ACP: Nadenken over huisarrest voor corona-overtreders

"De meeste mensen houden zich aan de afspraken en richtlijnen, maar de groepen die dat niet doen, veroorzaken op allerlei manieren overlast", legt Van de Kamp uit.

"Op een forum met collega's geeft driekwart van de 400 ondervraagde collega’s aan dat ze iedere dag te maken hebben met mensen die zich niet houden aan de maatregelen. Met spugen, of geweld richting agenten."

Uitgebreid instrumentarium

Van de Kamp vindt dat het instrumentarium van de politie uitgebreid moet worden, als de coronacrisis nog langer gaat duren. "Het wordt steeds moeilijker om te handhaven, zeker als het weer beter wordt."

De ACP-voorzitter wijst op groepen die zich niet geremd voelen om naar buiten te gaan, en daardoor veel overlast veroorzaken. "Dan moeten we nadenken over huisarrest en aan ouders van hardleerse jongeren."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie