Binnenland

Wat leeft er in Velddriel en Vlissingen?

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat leeft er in Velddriel en Vlissingen?

Waarover maken we ons druk in Nederland? Verslaggevers van NPO Radio 1 reizen naar verschillende plekken in het land om te horen wat er leeft onder de inwoners. Deze week waren de verslaggevers te vinden in Vlissingen en Velddriel.

"We gaan op de bonnefooi naar een plaats in het land en daar peilen we wat er leeft onder de bevolking", vertelt verslaggever Harm van Atteveld in Mijn Nederland van Radio EenVandaag.

Van Atteveld dompelde zich deze week onder in Velddriel, in de Bommelwaard. In het Gelderse dorp voelen de mensen zich overigens meer verbonden met Noord-Brabant. Met zijn radiomicrofoon registreert Harm van Atteveld wat er leeft.

Mercedes

Waarom rijden er naar verhouding zoveel van de 1500 inwoners in een Mercedes? En blijft de kerk open? Zijn vragen die opkomen in het dorp. Harm: "Veel mensen ervaren een kloof tussen stad en platteland. De bewoners van Velddriel willen als boodschap aan Den Haag meegeven: sla de dorpen niet over."

Aflevering 1:

Velddriel

Aflevering 2:

Mijn Nederland: Velddriel

Aflevering 3:

Mijn Nederland: Velddriel, aflevering 3

Aflevering 4:

Mijn Nederland: Velddriel, aflevering 4

Mijn Nederland komt komende week vanuit Woensel bij Eindhoven. Elke middag tussen 14.00 en 15.00 uur.

Bestemming Nederland

In De Ochtend brengt een verslaggever een reportage vanuit een andere plek in het land onder de titel: Bestemming Nederland. Verslaggever Marcel Dekker was deze week in Vlissingen: 'een stad van doorzetters en poetsers.' "Ik heb veel mensen ontmoet die niet houden van zeiken en mopperen, maar gewoon doorgaan."

Aflevering 1: 'Zoveel unieks aan Vlissingen'

Aflevering 2: Geen stilstand door artikel-12 status in Vlissingen

Aflevering 3: De Vlissingse Kleptocratenpartij: 'Stop de betutteling'

Aflevering 4: Wat gaat er gebeuren met de Timmerfabriek in Vlissingen

Noordoostpolder

Komende week komen de verhalen uit de Noordoostpolder, met verslaggever Egbert Hermsen. "Het is een nieuw land met pioniers. Ik ben hier uit de klei getrokken. Hier speelt alles wat in Den Haag ook speelt op het vlak van schaalvergroting, landbouw en leefbaarheid."

Bestemming Nederland hoor je elke ochtend om 11.30 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie