Binnenland

Oud-Ajacied Barry Hulshoff (73) overleden: 'Hij had een gouden hart'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Oud-Ajacied Barry Hulshoff (73) overleden: 'Hij had een gouden hart'

[NOS - NTR] Oud-international Barry Hulshoff is na een kort ziekbed op 73-jarige leeftijd overleden. De voormalig verdediger speelde 385 wedstrijden voor Ajax en vierde met de club de gouden successen uit de jaren '70.

Hulshoff was een van de steunpilaren in de defensie van de Amsterdammers die in 1971, 1972 en 1973 de Europa Cup I wonnen. Hij kwam tot veertien interlands voor het Nederlands elftal, waarin hij zes doelpunten maakte.

Bij Ajacied, voormalig speler, perschef en teammanager David Endt kwam het nieuws over het overlijden binnen als een mokerslag. "Ik ben nog steeds een beetje wankel", zegt hij in Nieuws en Co. "Barry was een geweldige voetballer en een prachtmens. Een mooie sociale kerel met oog voor meer dan alleen het voetbal."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rinus Michels liet Hulshoff op 9 januari 1966 debuteren bij Ajax in de Klassieker tegen Feyenoord (1-1). Hij speelde vervolgens elf seizoenen voor de Amsterdammers (1966-1977) en werd met de club onder meer zeven keer landskampioen en vier keer bekerwinnaar. De geboren Deventenaar kwam daarna nog twee seizoenen uit voor MVV.

Trainerscarrière

Hulshoff maakte vervolgens carrière als trainer. Na een kortstondige klus bij Ajax, waar hij in 1988 met Spitz Kohn en Bob Haarms de vertrokken Johan Cruijff verving, was hij in België actief bij Lierse, Westerloo, Beerschot, Sint-Truiden, Aalst en KV Mechelen.

In 1974 werd Hulshoff de eerste Nederlandse voetbalprof die te zien was in een STER-reclame. Met zijn hond was hij te zien in een commercial voor het hondenvoermerk Chappi.

Hulshoff was tot 2018 zaakwaarnemer van Matthijs de Ligt, die in dat jaar naar Mino Raiola overstapte.

Ster advertentie
Ster advertentie