Binnenland
NOSNTR

Coronamaatregelen verlengd tot en met 28 april

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Coronamaatregelen verlengd tot en met 28 april

Alle maatregelen die nu gelden tegen de verspreiding van het coronavirus worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dat maakte premier Rutte bekend tijdens een persconferentie na het crisisberaad tussen de meest betrokken ministers. De premier sluit niet uit dat die datum nog verder opgeschoven wordt.

Persconferentie 31 maart: coronamaatregelen verlengd tot en met 28 april

Dat betekent dat onder andere scholen en horeca tot en met 28 april dichtblijven, in plaats van tot 6 april. Ook het dringende advies om 1,5 meter afstand van elkaar te houden en zoveel mogelijk thuis te blijven, blijft van kracht. Contactberoepen mogen tot en met 28 april ook niet uitgeoefend worden. Dat geldt onder andere voor kappers en masseurs.

Meivakantie

28 april valt in de meivakantie van scholen. Daardoor kunnen deze op zijn vroegst 3 mei weer open. Hoewel de datum in de vakantieweek valt, waarschuwde de premier plannen voor deze periode nog uit te stellen. Het devies blijft om binnen te blijven. "Na 28 april gaan we echt nog niet helemaal terug naar de oude situatie," zei premier Rutte.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uiterlijk 21 april, een week voor 28 april, neemt het kabinet opnieuw een besluit over verlenging van de maatregelen.

Het kabinet voerde eerder vandaag opnieuw crisisoverleg om de coronamaatregelen te bespreken. De persconferentie volgde op dat overleg. Vanochtend werd al bekend dat het bedrijfsleven vanaf volgende week een beroep kan doen op noodsteun.

Eerder werd al bekend dat evenementen tot 1 juni afgelast worden. Ook sportwedstrijden die met publiek gespeeld worden, zoals de Eredivisie, vallen onder deze maatregel. Ook mogen mensen niet met meer dan drie personen tegelijk over straat en moet er 1,5 meter afstand gehouden worden.

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie