Binnenland

Podcast De Dag: is 'Hey schatje!' vrijheid van meningsuiting?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: is 'Hey schatje!' vrijheid van meningsuiting?

"We zijn helemaal overweldigd!" Pleun van Onzenoort van de stichting Stop Straatintimidatie is blij met de eerste veroordeling voor straatintimidatie. Een 36-jarige man uit Rotterdam heeft twee voorwaardelijke boetes van 100 euro opgelegd gekregen omdat hij vrouwen nariep en naar ze siste.

De man zei tegen de rechtbank dat hij slechts een compliment wilde uitdelen. In De Dag bespreken we waar de grens tussen een compliment en een belediging ligt.

{podcast audio="70350" caption="De Dag #228: Is 'Hey schatje!' vrijheid van meningsuiting? | Hoe beats de ontkerkelijking moet stoppen" }

Verder in De Dag

Gemiddeld schrijven 267 mensen zich uit bij de kerk in Nederland. Een koude douche, noemt EO-journalist David Boogerd het. Desondanks is hij hoopvol, want er zijn ook relatief nieuwe kerkstromingen die juist groeien. Zo is er de Hillsong Church, waar met gitaren en beats in een poppodium het woord van Jezus wordt verspreid. Is dat voldoende om het tij te keren?

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er rond 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie