Binnenland
NOSNTR

Meisje (16) doodgeschoten in fietsenstalling Rotterdamse school

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Meisje (16) doodgeschoten in fietsenstalling Rotterdamse school

Op de Essenburgstraat in Rotterdam-West is net na 13.00 uur een 16-jarig meisje uit Rotterdam doodgeschoten. Het gebeurde in de fietsenstalling van het Designcollege, waar zij een vmbo-opleiding volgde.

De politie heeft kort daarna een 31-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Het is nog niet bekend in wat voor relatie de twee tot elkaar stonden. Het slachtoffer en de verdachte zouden geen familieleden zijn. De man werd enkele kilometers verderop aangehouden op de Bergselaan.

NOS-verslaggever Onno Breukers spreekt rond 16.05 uur in Nieuws en Co met omstanders over de schietpartij.

De familie van het meisje is geïnformeerd en wordt net als getuigen opgevangen. Er is een grote afzetting rond de school en er zijn veel agenten. Nog veel leerlingen zijn in de buurt.

Meerdere leerlingen zijn getuigen geweest van het incident. De politie praat met hen, docenten en andere leerlingen en onderzoekt wat de toedracht is.

Getuigen zeggen dat er zeven tot acht keer is geschoten, schrijft het AD. De politie kan dit niet bevestigen. De krant meldt dat aan de Bergselaan, waar de verdachte werd opgepakt, ook zijn auto is gevonden. Die heeft schade aan de voorkant.

Ster advertentie
Ster advertentie