Binnenland

Zorgpersoneel moet als eerste coronavaccin krijgen: 'Zij staan op omvallen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Zorgpersoneel moet als eerste coronavaccin krijgen: 'Zij staan op omvallen'

Medici Ernst Kuipers en Diederik Gommers vinden dat zorgpersoneel het eerst gevaccineerd moet worden, het liefst vanaf maandag. "Dat begrijp ik helemaal", zegt huisarts Sjoerd Steendijk in Het Geluid van 2020. "Die mensen staan op omvallen."

Video niet beschikbaar

"Elke keer als ik een patiënt zie, denk ik, 'zal ik nu ook besmet worden, zal ik nu ook ziek worden?' Dat kan elke keer gebeuren", zegt huisarts Sjoerd Steendijk. "Die angst heb ik nog steeds. Het kan elke keer gebeuren als ik een foutje maak met desinfecteren bijvoorbeeld."

Zo snel mogelijk vaccineren

Op het moment dat het zorgpersoneel gevaccineerd wordt, valt die last van de schouders, legt de huisarts uit. "Ik kijk ernaar uit om gevaccineerd te zijn. En voor de medewerkers op de intensive care en op de verpleegafdeling in het ziekenhuis geldt dat ook. Ik kan mij voorstellen dat zij het liefst zo snel mogelijk gevaccineerd willen zijn", aldus Steendijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ik ben wel klaar met corona dus ik hoop dat we snel kunnen gaan vaccineren en weer met normale werkzaamheden door kunnen gaan", zegt Steendijk. "In IJsselmuiden hebben we 15.000 patiënten in de praktijk en ik wij zouden de uitdaging aan willen gaan om iedereen binnen een week te vaccineren." Maar in de ziekenhuizen is de nood nu hoog, zegt de huisarts.

Ook Alma Tosman en Ab Osterhaus reageerden in Het Geluid van 2020 op het pleidooi van Gommers en Kuipers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vaccinatie vanaf maandag

Ster advertentie
Ster advertentie