Binnenland

Serena verslaat Venus en pakt 23ste grandslamtitel

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Serena verslaat Venus en pakt 23ste grandslamtitel

[NOS] Serena Williams heeft voor de zevende keer de titel veroverd op de Australian Open. In Melbourne versloeg de 35-jarige Amerikaanse (2) haar één jaar oudere zus Venus (13) met 6-4, 6-4. Ze is met 23 grandslamtitels nu alleen recordhoudster.

Serena, die veertien jaar geleden ook al Venus tegenover zich vond in de finale (en won) brak Venus in de openingsgame, maar leverde zelf ook direct haar opslag in.

Furieuze backhands

Er volgden nog twee breaks, waarna Venus bij 3-3 Serena in het zadel hielp met een dubbele fout. Serena kwam op 30-30 en met twee furieuze backhands nam ze een voorschot op de setwinst. Bij 5-4 haalde de Amerikaanse de set ook overtuigend binnen op eigen opslag, mede dankzij twee aces.

In het vervolg van de 28ste Sister Act speelde Serena ongedwongener en met meer finesse. Bij 1-1 kreeg ze al drie breakpoints, die Venus op grootse wijze wegwerkte met ijzersterk baselinespel.

Maar net als in het eerste set moest ze zich bij een 3-3 stand gewonnen geven. Na enkele schitterende slagenwisselingen plaatste Serena de eerste break. En met die break besliste ze het negende duel met Venus in een grandslamfinale voor de zevende keer in haar voordeel.

Serena laat Graf achter zich

Serena was al mederecordhoudster met 22 grandslamtitels, maar laat de Duitse Steffi Graf nu achter zich. Met haar zege lost ze de Duitse Angelique Kerber weer af als nummer een van de wereldranglijst.

Ster advertentie
Ster advertentie