Binnenland

Zus van koningin Máxima (33) overleden

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Zus van koningin Máxima (33) overleden

[NOS] Inés Zorreguieta, de zus van koningin Máxima, is gisteravond op 33-jarige leeftijd overleden, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Ze was ook de peettante van prinses Ariane.

Een woordvoerder van de RVD zegt dat er vermoedelijk sprake is van zelfdoding. De zus van de koningin leed volgens de krant La Nacion aan depressieve problemen en is dood gevonden in haar appartement in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

Video niet beschikbaar

Correspondent Karin Alberts over het overlijden van Inés Zorreguieta.

Inés is de jongste zus van Máxima, die geboren werd toen Máxima dertien jaar oud was. Ze leed aan een eetstoornis en was een tijd opgenomen in een psychiatrische kliniek. Twee jaar geleden raakte ze bovendien in opspraak door een baan die ze had gekregen van de Argentijnse president Macri. Argentijnse media spraken toen van vriendjespolitiek.

Vorig jaar overleed ook de vader van Máxima, Jorge Zorreguieta. Hij werd 89 jaar oud.

Agenda aangepast

De RVD meldt dat de agenda van de koningin zal worden aangepast in verband met het overlijden van haar zus. Máxima zou vandaag de start van het Holland Festival bijwonen en later deze week de opening van de nieuwe huisvesting van Stichting Vluchtelingenkinderen en een nieuwe afdeling van Universitair Medisch Centrum Groningen.

Voor volgende week staat er een staatsbezoek aan Letland, Estland en Litouwen op het programma.

Ster advertentie
Ster advertentie