Binnenland
NOSNTR

Duurt nog 'geruime tijd' voordat politie pand Rotterdam kan ingaan, bewoners komen bijeen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Duurt nog 'geruime tijd' voordat politie pand Rotterdam kan ingaan, bewoners komen bijeen

Het gaat nog "geruime tijd" duren voordat agenten het gebouw in Rotterdam kunnen betreden waar gisteravond een explosie plaatsvond, zegt een politiewoordvoerder. De explosie werd gevolgd door een grote brand en drie mensen worden nog vermist. Verslaggever Roel Pauw was bij een bijeenkomst georganiseerd voor bewoners.

Nog niet bekend wanneer agenten in Rotterdams pand kunnen zoeken

Huis kwijt

"Het was een goedbezochte bijeenkomst. Er waren ongeveer 80 omwonenden aanwezig. Het was een hele heftige ervaring voor veel mensen, en sommigen waren er dan ook om stoom af te blazen of om te vertellen wat ze zelf hadden meegemaakt", vertelt Pauw. "De politie is daar ook in geïnteresseerd, vooral om erachter te komen wat er nou is gebeurd. Ook zijn heel wat bewoners zijn op slag hun huis kwijt en ook dat moet opgelost worden." De locoburgermeester Robert Simons was er ook, maar vooral om naar de mensen te luisteren.

Niets bekend

"Het is bizar wat hier is gebeurd, het heeft een enorme impact gehad. We bieden een luisterend oor, maar ook praktische informatie. Er zijn experts aanwezig. Brandweer, woningcorporaties", legt Simons uit. "Het ziet er naar uit dat een groot deel van de omwonenden weer naar huis kan. De mensen die niet naar huis kunnen worden opgevangen bij familieleden of gaan naar hotels. Deze mensen krijgen voorrang bij het krijgen van een woning", eindigt de locoburgermeester. Vooralsnog niets bekend over de drie vermiste personen.

item rotterdam 2

Ster advertentie
Ster advertentie