Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Tourkaravaan naar België

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Tourkaravaan naar België

De tweede etappe van de Tour de France vertrekt vandaag vanuit Düsseldorf. In iets meer dan tweehonderd kilometer rijdt de tourkaravaan richting Luik. NPO Radio 1 doet vanaf 14:00 uur live verslag van de etappe tijdens Radio Tour de France.

De kans is groot dat de sprinters gaan uitmaken wie de tweede etappe wint en de groene trui aan mag trekken. De finish is op de Boulevard de la Sauvenière in het centrum van Luik en wordt rond 17:15 uur verwacht.

Finish-alert

Niets missen van de slotkilometers van deze etappe? Zet de finish-alert aan!

Parcours van de etappe:

Verder vandaag op NPO Radio 1:


Srebrenica, Nederlandse Staat en aansprakelijkheid

De Nederlandse staat is gedeeltelijk aansprakelijk voor de dood van 350 moslimmannen in Srebrenica in 1995. Zo oordeelde deze week het gerechtshof in Den Haag. Dutchbat zou tijdens de evacuatie van de compound ernstige fouten hebben gemaakt, met als gevolg dat er 350 mannen uit de rijen van moslim-evacuees zijn gehaald en vermoord.
Maar waardoor ging het ook weer eens verkeerd die eerste tijd in Srebrenica? Daarover vertelt Frank Westerman in OVT (vanaf 10.00 uur) . Hij is schrijver en was destijds correspondent in Belgrado.

Gert van 't Hof

De Perstribune (vanaf 10.00 uur) ontvangt zondag NOS-presentator Gert van 't Hof. Hij is sinds enkele jaren presentator bij Studio Sport. Daarmee werd een jongensdroom werkelijkheid. Dit weekend debuteert Van 't Hof bovendien als presentator van Radio Tour de France, dat hij samen met Robbert Meeder presenteert.

Een fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie