Binnenland
KRO-NCRV

Politiebond vreest problemen met handhaving na spontaan Ajax-feest

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Politiebond vreest problemen met handhaving na spontaan Ajax-feest

De voorzitter van de Nederlandse Politiebond vrees dat hij en zijn collega’s moeite krijgen met het handhaven van de coronaregels na de "spontane" bijeenkomst van Ajax-supporters voor de Johan Cruijff ArenA gisteren. "Je gaat nu overal waar je komt horen: Ajax mag wel een feestje vieren en ik niet", zegt Jan Struijs in Spraakmakers.

Duizenden Ajax-supporters zagen gisteren hoe spelers toch nog even de kampioensschaal omhoog hielden. "Een spontane actie", noemt de gemeente het. Middels een een noodverordening rond het Leidseplein, gesloten terrassen en oproep om niet naar de stad te komen, zorgde de gemeente dat het in het centrum rustig bleef.

Gewaarschuwd

Volgens Struijs hebben politie-agenten de gemeente gewaarschuwd dat het op andere plekken wél druk kon worden met supporters. "Daar is niet op geacteerd", concludeert hij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Overigens heeft hij wel begrip voor de keuze om bij de ArenA niet op te treden om de rust te bewaren. "Het is een bewuste keuze geweest en dat vind ik wel rechtvaardig. Maar je betaalt er wel een keer de prijs voor. Want je acceptatie-niveau naar de handhaving neemt af."

Stand.nl: Het kampioensfeest van Ajax was totaal misplaatst

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie