Binnenland

Bitcoins bijzonder populair in Nederland

foto: ANP Fotofoto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Bitcoins bijzonder populair in Nederland

[AVROTROS] De bitcoin is de meest populaire cryptomunt van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope onder zevenduizend Nederlanders. Bij maar liefst 43 procent van de beleggingen in virtuele munten gaat het om bitcoins.

Beleggers blijken niet alleen in bitcoins te investeren, maar ook in ethereum (11%), ripple (7%) en litecoin (5%). In de Cryptovaluta Monitor komt ook naar voren welke munt het populairst is onder Nederlanders die overwegen om te investeren. Ook daar blijkt de bitcoin met 38 procent populair. Ripple (34%) en ethereum (29%) volgen. Kleinere munten zoals de neo en stellar staan ook in de top tien.

Vooral hoogopgeleide mannen tussen de 18 en 34 jaar investeren in bitcoins. Ze besteden gemiddeld 25 minuten per dag aan handelen en het volgen van de koersen.

Let op voor bitcoinphishing

De opkomst van bitcoins lijkt ook de interesse te wekken van internetcriminelen. Regelmatig worden er phishingmails verstuurd waarin mensen worden verleid om een zogenaamde uitbetaling van bitcoininkomsten te verifiëren terwijl zij helemaal geen geen bitcoins hebben. Ook worden er regelmatig sms-berichten verstuurd over de 'marktwaarde van je account'.

Radar besteedde in december 2017 aandacht aan commerciële bureaus die je helpen met cursussen, adviezen en tips. Errol Keyner van de Vereniging van Effectenbezitters noemde dat destijds allemaal kolder.

Reageren?

Dat kan onder dit artikel op de website van Radar of plaats een reactie op de Facebookpagina van Radar. Dit artikel en meer consumentennieuws in je mailbox? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief van Radar.

Ster advertentie
Ster advertentie