Binnenland
NOSNTR

Onverwacht nieuwe coronabesmettingen in ziekenhuis Harderwijk

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Onverwacht nieuwe coronabesmettingen in ziekenhuis Harderwijk

Het St. Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk heeft nieuwe coronabesmettingen buiten de covid-afdelingen geconstateerd. Dat vertelt zorgmanager Frits van der Velde in Nieuws en Co. Een deel van de reguliere zorg die juist net weer was opgestart, is daardoor opnieuw tijdelijk stil komen te liggen.

Nieuwe coronabesmettingen in ziekenhuis Harderwijk

“Het is niet niks als je denkt dat het de goede kant op gaat, dat je toch moet constateren dat nieuwe maatregelen nodig zijn.” Het gaat om een aantal patiënten die buiten de corona-afdeling lagen. De oorzaak van de besmetting is nog onbekend. Het ziekenhuis onderzoekt dat nu.

Door de uitbraak ligt de net opgestarte reguliere zorg weer stil. “Operaties die afgebeld konden worden, hebben we afgebeld. Maar we willen zo snel mogelijk weer beginnen.” Een aantal coronapatiënten is daarom ook overgeplaatst naar ziekenhuizen in de omgeving die daar nog ruimte voor hadden.

Vervolgstappen

Ook is er een contactonderzoek in het ziekenhuis gestart en worden alle medewerkers voor de zekerheid getest. Medewerkers die het coronavirus blijken te hebben, worden ook aangemeld bij de GGD voor een contactonderzoek.

Van der Velde heeft er vertrouwen in dat het snel opgelost kan worden. “Andere ziekenhuizen in de omgeving hebben ruimte voor coronapatiënten en kunnen ze dus gedeeltelijk overnemen.” Ook noodzakelijke operaties zijn niet in gevaar. “Denk aan vaatchirurgie en oncologische chirurgie: die hebben voorrang en wil je door laten gaan.”

Nieuwe coronabesmettingen in ziekenhuis Harderwijk

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie