Binnenland

Feyenoord in actie tegen Manchester City in Champions League

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Feyenoord in actie tegen Manchester City in Champions League

Gaat Feyenoord vanavond stunten tegen Manchester City? Voor het eerst sinds het najaar van 2002 keren de Rotterdammers vandaag terug in de Champions League. Wordt het een historische avond met een zege voor het elftal van Giovanni van Bronkhorst? Of is het klassenverschil te groot? De wedstrijd is van begin tot eind live te volgen op NPO Radio 1.

Feyenoord is de enige Nederlandse club die nog op het hoogste Europese niveau mee doet. Ajax werd in de voorrondes van de Champions League al uitgeschakeld door Nice. Voor het eerst in bijna vijftien jaar klinkt vanavond uit de speakers van De Kuip de Champions League-hymne. De laatste keer, op 13 november 2002, was Newcastle United de tegenstander van Feyenoord. Nu is dat Manchester City.

Feyenoord - Manchester City

Volg de wedstrijd live op NPO Radio 1, met commentaar van Arman Avsaroglu en Jeroen Elshoff.

'Winst Feyenoord onmogelijk'

Voetbalcommentator Arman Avsaroglu blikt alvast vooruit op het duel: "Het is eigenlijk onmogelijk dat ze gaan winnen. De Engelse club heeft op elke plek niet 2 of 3 keer, maar 4 keer betere spelers dan Feyenoord. Manchester City heeft het meeste geld. Het is een van de grootste clubs met misschien wel de beste trainer ter wereld."

"Feyenoord zelf is vooral blij dat ze er weer bij zijn. Ze willen niet afgaan en denken wel wat punten te gaan pakken. Ze moeten in ieder geval compact en verdedigend spelen en de mazzel hebben dat Manchester City een slechte dag heeft."

Bovendien blijft winnen in De Kuip voor elke ploeg een moeilijk opgave. "Het stadion heeft iets magisch. Er komt daar altijd iets 'extra's' los. Hopelijk is de miljoenenclub erg onder de indruk van het stadion en van het publiek en gaan ze daardoor minder spelen", aldus Avsaroglu.

De commentator verwacht dat nu Nicolai Jorgensen niet speelt, Michiel Kramer hem vervangt in de spits. "Al zou ik dat zelf niet doen. Ik zou kiezen voor een snellere aanvaller."

Denk jij dat Feyenoord vanavond gaat stunten tegen Manchester City? Vul onderstaande poll in:

Ster advertentie
Ster advertentie