Binnenland
NOSNTR

Personeelstekort bij kinderopvang: 'Op sommige punten zijn we doorgeslagen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Personeelstekort bij kinderopvang: 'Op sommige punten zijn we doorgeslagen'

Kinderen die niet op de opvang mogen komen of ouders die gebeld worden om hun kind tijdens de werkdag op te halen: de kinderopvang luidt de noodklok. In een brandbrief laten ze hun zorgen over het personeelstekort horen.

"De vraag naar kinderopvang is enorm gegroeid en er komen minder studenten van de opleiding af", vertelt Nicole Krabbenborg, aanjager van de brandbrief, in Nieuws en Co. In combinatie met de nieuwe kwaliteitsstandaard loopt het personeelstekort op. "Op sommige punten zijn we doorgeslagen."

Brandbrief kinderopvang door personeelstekort

"We hebben vooral in deze brief gevraagd om een aantal regels weer te herzien, omdat we ervan overtuigd zijn dat wij de kwaliteit kunnen behouden." De directeur van kinderopvangorganisatie Kindergarden hoopt dat er gehoor wordt gegeven aan de brandbrief.

Kinderen naar huis

"We hebben op het moment vooral in Amsterdam een heel nijpend tekort." In de stad heeft haar organisatie twaalf vestigingen. "Wij hebben ouders moeten bellen en moeten zeggen: 'Goh, morgen kan je je kind niet brengen." Ook zijn aanvragen van ouders voor kinderen in november of december niet mogelijk.

De belangrijkste korte termijn oplossing draagt ze ook in de brief: zet studenten in. "Juist al die studenten zijn al zo bezig met het welzijn van die kinderen en dat leren ze ook tijdens hun opleiding. Als ook als groepshulpen mee mogen helpen, dat zou enorm veel schelen."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie