Binnenland
AVROTROS

Geheime documenten moord JFK worden openbaar

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Geheime documenten moord JFK worden openbaar

De moord op President Kennedy, volgende maand 54 jaar geleden, is nog steeds volop voer voor complotdenkers. Want handelde schutter Lee Harvey Oswald helemaal alleen of pleegde hij de moord in opdracht?

President Trump heeft getweet dat hij tot nu een aantal geheime documenten openbaar gaat maken. Het gaat om zo'n 3000 documenten van onder meer de Amerikaanse veiligheidsdiensten.

Hij houdt wel een kleine slag om de arm, want sommige documenten bevatten mogelijk gevoelige informatie over activiteiten van die veiligheidsdiensten. Het kan dus zijn dat daarom een aantal documenten geheim blijft.

Of de documenten echt een totaal nieuw licht op de moord gaan werpen, wordt door kenners betwijfeld. Experts hopen in ieder geval dat de gegevens nieuwe informatie geven op de activiteiten van Oswald. De motieven van zijn daad zijn nooit opgehelderd, omdat hij twee dagen na zijn arrestatie werd doodgeschoten. Ook wordt verwacht dat er mogelijk nieuwe informatie naar buiten zal komen over autoriteiten die steken hebben laten vallen in aanloop naar de moord en daarna.

TrendingVandaag 23 oktober

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie