Binnenland

Podcast #DeDag: 'Misbruikzaak kardinaal Pell desastreus voor Paus'

foto: AFP / NOSfoto: AFP / NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast #DeDag: 'Misbruikzaak kardinaal Pell desastreus voor Paus'

Er is een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het misbruikschandaal in de katholieke kerk: de Australische kardinaal George Pell moet terechtstaan voor seksueel misbruik.

Een klap voor het Vaticaan, volgens journalist Stijn Fens, die de vertrouweling van paus Franciscus heeft ontmoet. "Tot nu toe traden wel bisschoppen af voor het wegkijken van het misbruik, maar de beschuldiging aan het adres van zo'n hoge geestelijke zelf geeft het misbruikschandaal na al die jaren een scherp randje."

Verder in De Dag

Hoewel beterschap werd beloofd, is er opnieuw iemand mishandeld bij het Groningse studentencorps Vindicat. In De Dag spreken we met verslaggeefster Maaike Borst van het Dagblad van het Noorden over het uitblijven van verandering. "De cultuur zit er zo erg ingebakken, dat laten ze niet zo snel los." Tot slot host verslaggever Martijn van der Zande tussen feestvierders in Sittard, die de binnenstad groen en geel kleuren vanwege het promoveren van 'hun' Fortuna.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie