Binnenland

Koen van Keulen in Italië dood gevonden in greppel

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Koen van Keulen in Italië dood gevonden in greppel

[NOS] In Italië is het lichaam van Koen van Keulen (17) uit Soest gevonden. In een van zijn zakken is een identiteitsbewijs gevonden.

Het lichaam werd aan het einde van de ochtend na een dagenlange zoektocht gevonden in een greppel langs een weg en zou daar al een paar dagen hebben gelegen. De bus waar Koen in heeft gezeten zou ook langs deze weg zijn gereden.

Hartstikke donker

Een misdrijf wordt zo goed als uitgesloten. Het vermoeden bestaat dat Koen uit de bus is gestapt en langs de donkere autoweg is gaan lopen. Uit angst voor de voorbijrazende auto's is hij over de vangrail gestapt.

Vermoedelijk is Koen achter de vangrail gestruikeld, zes meter naar beneden gevallen en in een greppel terechtgekomen. In die greppel staat een laagje water. De politie denkt dat Koen daarin is verdronken.

De sporen zijn op de locatie zichtbaar. "Je ziet dat er wat takken zijn afgebroken", zegt correspondent Mustafa Marghadi. "Het was hartstikke donker, hij had niet kunnen weten dat er een greppel was."

Zoekgebied

De jongen verdween in de nacht van donderdag op vrijdag na een avondje uit. Zijn broer en vrienden stapten een bushalte eerder uit dan Koen. Sindsdien was er niets meer van hem vernomen. Zijn pinpas is niet gebruikt en de accu van zijn telefoon was leeg.

De afgelopen dagen werd er door tientallen mensen gezocht naar sporen van de tiener. Gisteravond kwam de eerste Nederlandse speurhond aan in Italië, een ander team was nog onderweg. Deze morgen werd het zoekgebied uitgebreid.

Koen zat met vrienden en familie op een camping langs het Gardameer. Ze zouden daar een paar dagen blijven om vervolgens door te reizen naar Kroatië.

Ster advertentie
Ster advertentie