Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Zelfverrijking bij kankerfonds, behandelkosten bij dierenartsen en 4 wedstrijden

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Zelfverrijking bij kankerfonds, behandelkosten bij dierenartsen en 4 wedstrijden

Hoe groot zijn de verschillen in behandelkosten bij dierenartsen? Worden de oprichters van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds rijk van hun eigen goede doel? En welke clubs uit de eredivisie weten zaterdag de weg te vinden naar het linkerrijtje?

Kamerbreed: toekomst Europa

Europarlementariër Sophie in 't Veld (D66), Eerste Kamerlid Ben Knapen (CDA) en de Tweede Kamerleden Anne Mulder (VVD) en Joël Voordewind (ChristenUnie) zijn zaterdag te gast in Kamerbreed. Kees Boonman spreekt met de vier politici van de beoogde nieuwe coalitie over de toekomst van Europa. Kamerbreed komt vanaf 13.00 uur live vanuit de Centrale Bibliotheek aan het Spui in Den Haag. Publiek kan de uitzending bijwonen.

Zelfverrijking bij Wereld Kanker Onderzoek Fonds?

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WKOF) besteedt, anders dan de naam suggereert, slechts een klein percentage van de donaties die het ontvangt aan wetenschappelijk kankeronderzoek. Het fonds opereert in verschillende landen en haalt in Nederland jaarlijks bijna acht miljoen euro op. Een groot deel van dit geld gaat op aan voorlichting. Maar is die voorlichting wel echt voorlichting of gaat het vooral om fondsenwerving, het binnenhalen van zo veel mogelijk geld? Is er sprake van belangenverstrengeling? Worden de oprichters van het fonds rijk van hun eigen goede doel? Vragen die Argos vijf jaar geleden ook al stelde. Is er sinds die tijd iets veranderd? Luister vanaf 14.00 uur naar Argos.

Hoe groot verschillen de behandelkosten bij dierenartsen?

Als je hond, bijvoorbeeld, een bloedonderzoek nodig heeft kan het wel eens lonen om verschillende dierenartsen te benaderen. Een consument wees ons op behoorlijke prijsverschillen tussen de verschillende praktijken. Radar Radio (vanaf 15.00 uur) deed een steekproef en belde het hele land door naar dierenartspraktijken om te kijken of dat echt zo is. Verder in Radar: Hoe zorg je voor een goede draadloze internetverbinding? Het gros van Nederland is verbonden met internet. In onze huizen gaan we steeds vaker over op draadloos internet, maar dat is niet altijd even snel en het bereik is ook niet overal in huis even fantastisch. In Radar Radio tips hoe je dat kan verbeteren.

Davis Cup, WK Triathlon en vier eredivisie-wedstrijden

Het Nederlands Davis Cupteam speelt voor een plaats in de Wereldgroep 2018 in Den Haag tegen Tsjechië. Mark Brasser doet voor NOS Langs de Lijn verslag van het duel met flitsen in de dagprogrammering.

In de avonduitzending van NOS Langs de Lijn (vanaf 19.00 uur) vooral veel aandacht voor 4 wedstrijden in de eredivisie, maar ook aandacht voor golf: de KLM Open, de WK Triathlon, autosport: de kwalificatie van de GP in Singapore en volleybal: de oefeninterland, Nederland-Polen.

Wedstrijden eredivisie

  • 18.30 uur Excelsior - SC Heerenveen. Verslag: Chris Wobben

  • 19.45 uur Roda JC - Willem II. Verslag: Andy Houtkamp

  • 19.45 uur NAC - FC Groningen. Verslag: Arman Avsaroglu

  • 20.45 uur PEC Zwolle - Heracles. Verslag: Frank Wielaard

Fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie